Kremet Arborioris med pannestekt steinsopp og kastanjesopp. Vi koker soppen i en soppkraft der vi til slutt tilsetter hakket bladpersille og en skvis med sitron.
Denne retten ble kåret til beste SMAK – «Winner of the Taste of the West Award 2017.»
Et måltid med trøkk!
Arborioris er en klassisk risottoris og en nødvendighet om man vil lage italiensk risotto. Den evner å ta opp mye veske, og å gi fra seg masse stivelse, noe som gir den riktige, kremete konsistensen. Vi ønsker med denne retten å følge gamle tradisjoner – å skape en fyldig og kremet risotto med litt tyggemotstand. Denne retten skal for all del ikke forveksles med grøt! Vi testet mange forskjellige risottotyper som kunne passe til denne oppskriften, og landet på den klart beste. I denne retten bruker vi to forskjellige typer steinsopp, (som regnes blant de beste matsoppene) og grillet sort poppelsopp. I denne retten vil du finne store, saftige biter med sopp, akkurat som du ville tilberede det hjemme. Til slutt gir vi retten en frisk smak ved å tilsette fersk sitron og bladpersille. Vi er ganske sikre på at vår risotto vil gi deg en fantastisk smaksopplevelse enten du er på toppen av et fjell eller sitter rundt kjøkkenbordet.
Vekt: 135 g (Standard) / 200 g (Ekstra stor)
Kalorier: 560 kcal (Standard) / 830 kcal (Ekstra stor)
Vannbehov ved tilbereding: 400 ml (Standard) / 600 ml (Ekstra stor)
Ingredients: Risottoris, kastanjesopp, løk, selleri, olivenolje, sitron, tørket steinsopp, soppkraft (soppkonsentrat, gjær ekstrakt, sukker, potetmel), persille, salt, pepper.
Allergener: Stangselleri
Pr. 100 g
Standard 135 g
Ekstra stor 200 g
Energi (kcal)
415
560
830
Fett
6.4 g
8.6 g
12.8 g
mettet
1 g
1.3 g
2 g
Karbohydrater
80.1 g
108.1 g
160.2 g
sukker
2.8 g
3.7 g
5.6 g
Fiber
4.4 g
5.9 g
8.8 g
Proteiner
8.5 g
11.5 g
17 g
Salt
1.1 g
1.5 g
2.2 g